Detalii Proiect 2018-07-02T16:24:37+00:00

DETALII PROIECT

Comunitate cu acces controlat, formată din 8 vile individuale
82 de unităţi cu două până la cinci camere, duplexuri cu grădină și apartamente de tip penthouse
80 de locuri de parcare subterane + 38 de locuri exterioare
Spaţii verzi peste jumătate din suprafaţa proiectului

COMUNITATE

STEJERIȘ este o comunitate cu acces controlat, formată din 8 vile rezidenţiale individuale cu regim de înăltime redus.

82 de unităţi împărţite în apartamente cu două până la cinci camere, duplexuri cu grădină și apartamente de tip penthouse.

80 de locuri de parcare subterane + 38 de locuri exterioare.

Suprafaţa generoasă a spaţiilor verzi, ce ocupă peste jumătate din întreaga suprafaţă a terenului, se imbină cu volumele mici, sculptate ale clădirilor.

Spaţiile comune exterioare completează conceptul printr-o belvedere proprie și un loc de joacă pentru copii.

ACCES RAPID DIN DRUMUL POIENII

Accesul se face din Drumul Poienii pe partea stangă, la kilometrul 3. Intrarea se face direct din şoseaua principală, insă ansamblul este ferit de trafic printr-o zonă verde, care creează intimitate și protejează de zgomot. Dimensiunea dezvoltării este imperceptibilă din șosea, ansamblul devenind aproape un secret.

Accesul pe drumul interior se face din Aleea Dealul Spirii, creând o perspectivă descendentă  asupra proiectului. Din această zonă este vizibilă circulaţia centrală și separarea clară a clădirilor ce includ parcări subterane de clădirile din vale, cu grădini private intime.

Folosind profilul pantei, clădirile din vale sunt sub nivelul celor din deal, permiţând tuturor apartamentelor o privelişte largă  către centrul oraşului.

Circulaţia din ansamblu se finalizează printr-o ieşire pe str. Piscului, care, de asemenea, se uneşte rapid, în 150 de metri, cu Drumul Poienii. Punctul de acces secundar poate fi folosit pentru accesul utilajelor echipelor tehnice.

ARHITECTURĂ

Aspiraţia REDESIGN este ca STEJERIŞ să devină un reper pentru arhitectura rezidenţială din Braşov şi pentru urbanismul zonei Schei din afara ţesutului istoric.

Densitatea construită redusă a ansamblului se resimte în suprafaţa verde generoasă, peste 50% din suprafața terenului şi în volumele mici ale clădirilor.

Apartamentele au elemente superioare de spaţialitate: spaţii şi goluri de două etaje, scări interioare, ferestre cortină de 6m înălţime, relaţii fluide şi directe cu spaţiile exterioare, comunicare vizuală puternică cu centrul oraşului, orientare către sud şi zone dese de vegetaţie.

MATERIALE ȘI AMBIANȚĂ

Un punct important al conceptului arhitectural este cel al materialității. Fațada din cărămidă, lemnul, panourile HPL sunt materiale nobile care îmbătrânesc frumos, îmbinate cu soluții tehnice ce au durabilitate și creează o ambianța caldă.

Materialele sunt alese să reziste și să își păstreze calitățile pentru o perioada lungă de timp.

ACCES INDIVIDUAL ȘI GRĂDINI PRIVATE

Apartamentele tip Duplex sunt proiectate cu acces individual, similar cu cel al unei vile din zona centrală a Braşovului. Scările de acces, aleile pietonale, zonele de verdeată şi cele minerale sau din lemn lucrează impreună pentru a crea o amenajare peisagistică unică.

Grădinile sunt amenajate ca terase, cu dale de piatră sau lemn sau pentru activitati clasice, grădinarit şi plantarea arborilor.

Piatra naturală şi jardinierele sunt folosite pentru separarea teraselor şi a grădinilor.

BELVEDERE

Pasarela proprie din interiorul complexului amplifică poziționarea privilegiată, oferind o perspectiva directă largă, de 180 de grade, asupra întregului Centru Vechi și spre valea Scheiului.

Pasarela este o cale de acces în zona comună de grădina, iar prin geometria sa protejează locul de joacă pentru copii.

SPATIU VERDE COMUN

Clădirile gravitează în jurul unui punct central care are multiple roluri:
Spațiu verde intern comun, oportunitate de întâlnire şi socializare.
Gradină panoramică deasupra oraşului, cu spații amenajate cu vegetație şi mobilier urban.
Loc de joacă pentru copii, protejat de elemente arhitecturale şi uşor de supravegheat de către părinți.

TERASE ÎNSORITE

Orientate către Sud, toate apartamentele au terase însorite. Soarele răsare în stânga vf. Tâmpa şi apune deasupra vf. Postăvaru, asigurând iluminarea perfectă pentru terase şi spațiile de zi.

PRIVELISTE PANORAMICA

Apartamentele au priveliște directă asupra orașului şi sunt poziționate perfect în vale, într-o manieră în care nu se obstrucționeaza din niciun punct legătura vizuală cu vf. Tampa.
Priveliştea este dominată de vegetație și elemente naturale, în detrimentul celor minerale, construite.

ACOPERISURI VERZI

Acoperişuri nișate cu sistem de terasă inverzită.
Orice perspectivă aeriană dinspre sau înspre Drumul Poienii este dominată de culoarea verde a naturii.
Ansamblul devine un punct de observare al oraşului, ascuns în vegetație.

FINISAJE PREMIUM

Finisajele interioare reprezintă o etapă integrantă a procesului de dezvoltare, iar alegerea lor se face în concordanţă cu întregul concept.
VARIANTE MULTIPLE DE FINISAJE ușor de adaptat stilurilor personale
EXTRA-OPȚIUNE DESIGN INTERIOR – designer interior dedicat, soluții suplimentare de finisaje, detaliere completă, inclusiv mobilier şi accesorii.

Vezi tur virtual